Nett-tjenester

 

NUFI leverer følgende tjenester:

  • Internett aksess
  • Bølgelengde/Mørk fiber
  • IP-VPN
  • Ethernet

NUFI’s tjenester tilbys til bedriftsmarkedet og offentlig/kommunal forvaltning.

Vi tilbyr redundante løsninger for bedrifter med ekstrem fokus på oppetid og tilgjengelighet.  I samarbeid med våre partnere tilby de samme kommunikasjonsløsninger regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Nettverksløsninger, i samarbeid med våre partnere, er bygget spesielt for å tilby sikre og redundante løsninger.

Vår fokus er på:

  1. Leveransepresisjon i alle ledd
  2. Raske respons i alle situasjoner
  3. Fleksibilitet og troverdighet
  4. Konkurransedyktige betingelser

 Offentlige kunder

Offentlig sektor har fokus på å yte gode tjenester på en kostnadseffektiv måte til sine kunder. Vi ser også at stadig flere kommuner etablerer interkommunale samarbeidsformer innenfor ulike sektorer for å tilrettelegge for en slik tjenesteutvikling. Gode kommunikasjonslinjer internt i kommunene, mellom kommunene og mot omverdenen er en nødvendig grunnstruktur som må være på plass i utviklingen av en slik tjenestestruktur. NUFI har levert fiberoptisk nettverk mellom alle kommunale enheter i Nore og Uvdal-, Rollag- og Flesberg kommune. En løsning som gir effektiv kommunikasjon internt i kommunene og som tilrettelegger for et utviklende og kostnadsbesparende samarbeid mellom Numedalskommunene. I 2008 vant NUFI en anbudskonkurranse utlyst av Kongsbergregionen (HØYKON) som omfattet levering og drift av et høyhastighetsnett mellom følgende kommuner: Kongsberg, Notodden, Tinn, Hjartdal, og Numedalskommunene(Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg). Nettverket ble i henhold til planen satt i drift 1.oktober 2008. Etter en ny anbudsrunde i 2014 ble avtalen fornyet med NUFI.


 

Flytter data fremfor mennesker

bedr 3

Med fiberbredbånd opplever Uvdal Maskinfabrikk at Numedal blir en del av «sentrale strøk». – Fiberbredbånd forenkler virksomheten for oss i utkantstrøk, sier daglig leder.

Uvdal Maskinfabrikk tilbyr en innovativ høyteknologisk maskinpark til små, mellomstore og store bedrifter. Med underleverandører og kundeforhold til en rekke bedrifter i Kongsberg, Drammen og Sør-Norge, er de avhengige av sikker internettilgang med høy hastighet.

– Vi får oversendt store filer med 3D-modeller av maskindeler som skal programmeres og maskineres. Vi er avhengig av å få dem fort fra konstruksjon til produksjonsnivå. Med lynraskt fiber lettes arbeidet med nedlastning av filer, forteller Arve Flatin, daglig leder ved Uvdal Maskinfabrikk.

Velger hastigheten selv

Bredbånd over fiber gir langt høyere og jevnere kapasitet enn tradisjonelle bredbåndslinjer. Dette gir sikkerhet og trygghet for bedrifter og brukere.

Hos Numedal Fiber kan bedrifter selv velge hastigheten på internettoppkobling etter eget behov. Uvdal Maskinfabrikk har valgt en hastighet med ti megabit.

– Tidligere hadde vi ADSL-oppkobling. Det var altfor tregt, og kapasiteten var rett og slett for dårlig. Vi er kjempefornøyd med oppkoblingen vi har fått gjennom Numedal Fiber. Det er fleksibelt og oppetiden har vært bra, sier Flatin.

Bedriftsutvikling

For noen år siden opprettet Uvdal Maskin eget ingeniørkontor i Hokksund.

– Her er vi avhengige av en kjapp internettforbindelse mellom kontorene, og det har vi fått! Bredbånd over fiber bidrar dermed med å flytte data, fremfor mennesker.

For bedrifter tilbyr Numedal Fiber bredbånd med den hastighet det er behov for. Bredbånd over fiber er bygget med tanke på fremtidige behov og den teknologiske utvikling. Bedrifter kan velge hastigheter opp til en gigabit.

NuFi for store og små bedrifter

Vår internettløsning vil innebære at din virksomhet alltid vil være tilkoplet internett.  Vi tilbyr deg den hastighet som du har behov for til en fast forutsigbar kostnad og med uovertruffen kvalitet. Ta kontakt med oss for å få en uforbindtlig orientering og et tilbud.